Hof Lindebeek

Hof Lindebeek is een bijzonder nieuw plan met een rijke geschiedenis. Het plan is gelegen op een rustige, mooie locatie, op de hoek van de Lindelaan en de Kloosterstraat in het Brabantse dorp Stevensbeek.

Op deze plek ligt de oorsprong van Stevensbeek. Aan het begin van de vorige eeuw werd op de ontgonnen heidevelden modelboerderij Lactaria gesticht. Het onwillige Peelland werd door boeren en bosbouwers geploegd en gesmeed tot een stuk land met een ingetogen schoonheid die nog steeds zichtbaar is. Later is deze modelboerderij met veel liefde omgebouwd tot klooster. In de jaren ‘90 werden de panden op het landgoed in gebruik genomen als groepsaccommodatie ‘Stevenshof’.
Nu, meer dan een eeuw na de oorspronkelijke bouw, krijgen de gebouwen die inmiddels de status van rijksmonument hebben en de omliggende gronden een nieuwe bestemming. Met respect voor de rijke historie en de waardevolle natuurlijke omgeving worden de bestaande panden gerenoveerd en de omliggende gronden ontwikkeld voor woningbouw. Er zal een brede mix aan woningen worden gerealiseerd.

De woningen uit de eerste en derde fase zijn inmiddels allemaal verkocht en opgeleverd. Fase 2 is in ontwikkeling. In de vierde fase van het mooie Hof Lindebeek worden in het hoofdgebouw, waar zich vroeger de veestallen bevonden, 10 heerlijke rijwoningen gerealiseerd. Het bijzondere gebouw ligt aan een prachtig park met mooie lanen en paden. De karakteristieke uitstraling van het monumentale gebouw blijft ook met de komst van deze woningen gewaarborgd.
De landelijk ogende architectuur van de woningen is gebaseerd op de kenmerken van destijds. Door de lage kap en de opvallende boogvormige rollagen boven de deuren en ramen met roedeverdeling, behoudt het monumentale gebouw zijn oorspronkelijke uitstraling en sluit het ontwerp tevens mooi aan bij de natuurlijke omgeving. Hiermee wordt Hof Lindebeek een bijzonder plan, waar toekomst en historie elkaar ontmoeten, en wonen en ontspanning hand in hand gaan.

Heerlijk wonen in het groen, op een plek waar toekomst en historie samenkomen.

Fase 1 | Bouwnummers 1 t/m 14 | Opgeleverd
Fase 2 | In ontwikkeling
Fase 3 | Bouwnummers 15 t/m 38 | Opgeleverd
Fase 4 | Bouwnummers 39 t/m 48 | In verkoop

PROJECT
LOCATIE