Hof Lindebeek

Hof Lindebeek is een bijzonder plan met een rijke geschiedenis. Het plan is gelegen op een rustige, mooie locatie, op de hoek van de Lindelaan en de Kloosterstraat in het Brabantse dorp Stevensbeek.

Op deze plek ligt de oorsprong van Stevensbeek. Aan het begin van de vorige eeuw werd op de ontgonnen heidevelden modelboerderij Lactaria gesticht. Het onwillige Peelland werd door boeren en bosbouwers geploegd en gesmeed tot een stuk land met een ingetogen schoonheid die nog steeds zichtbaar is. Later is deze modelboerderij met veel liefde omgebouwd tot klooster. In de jaren ‘90 werden de panden op het landgoed in gebruik genomen als groepsaccommodatie ‘Stevenshof’.

Nu, meer dan een eeuw na de oorspronkelijke bouw, krijgen de gebouwen die inmiddels de status van rijksmonument hebben en de omliggende gronden een nieuwe bestemming. Met respect voor de rijke historie en de waardevolle natuurlijke omgeving worden de bestaande panden gerenoveerd en de omliggende grondenontwikkeld voor woningbouw.
In de eerste nieuwbouwfase van Hof Lindebeek zijn 14 woningen gerealiseerd. De derde fase, met daarin 30 hofwoningen, is ook reeds gebouwd. Deze woningen zijn opgeleverd aan Woongemeenschap de Binnentuin. De vierde fase van het plan betreft het monumentale hoofdgebouw, waar zich vroeger de veestallen bevonden. Hierin komen in de ene vleugel 10 rijwoningen en in de andere vleugel zorgwoningen.

In de tweede fase van het plan worden in totaal 26 prachtige woningen gerealiseerd, waaronder twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, levensloopbestendige vrijstaand geschakelde woningen en (levensloopbestendige) vrijstaande woningen. 

De architectuur van de woningen is landelijk in een modern jasje. Door bij een groot aantal woningen het metselwerk te combineren met houten delen, sluit het ontwerp mooi aan bij de natuurlijke omgeving. In het plangebied is veel aandacht voor bestaand en nieuw groen, waardoor een fijne en gezellige wijk ontstaat waar je heerlijk kunt wonen en genieten. Kortom, Hof Lindebeek is een super diverse wijk, waarin een ieder zich thuis zal voelen!
Fase 2 omvat 4 twee-onder-een-kapwoningen, 15 rijwoningen, 4 levensloopbestendige vrijstaand geschakelde woningen, 2 levensloopbestendige vrijstaande woningen en 1 vrijstaande woning. De woningen liggen op lekker ruime percelen. Een aantal van de woningen beschikt dan ook over parkeergelegenheid op eigen terrein. Voor de overige woningen zijn parkeerplaatsen voorzien voor de deur en in het openbaar gebied.

Heerlijk wonen in het groen, op een plek waar toekomst en historie samenkomen.

PROJECT
LOCATIE