Legenda


In optie

Verkocht

Klik op een bouwnummer voor meer informatie.


Download situatietekening
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

Hof Lindebeek

Hof Lindebeek is een bijzonder nieuw plan met een rijke geschiedenis. Het plan is gelegen op een rustige, mooie locatie, op de hoek van de Lindelaan en de Kloosterstraat in het Brabantse dorp Stevensbeek.

Op deze plek ligt de oorsprong van Stevensbeek. Aan het begin van de vorige eeuw werd op de ontgonnen heidevelden modelboerderij Lactaria gesticht. Het onwillige Peelland werd door boeren en bosbouwers geploegd en gesmeed tot een stuk land met een ingetogen schoonheid die nog steeds zichtbaar is. Later is deze modelboerderij met veel liefde omgebouwd tot klooster. In de jaren ‘90 werden de panden op het landgoed in gebruik genomen als groepsaccomodatie ‘Stevenshof’.

Nu, meer dan een eeuw na de oospronkelijke bouw, krijgen de gebouwen die inmiddels de status van rijksmonument hebben en de omliggende gronden een nieuwe bestemming. Met respect voor de rijke historie en de waardevolle natuurlijke omgeving worden de bestaande panden gerenoveerd en de omliggende gronden ontwikkeld voor woningbouw. Er zal een brede mix aan nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd.

De eerste fase omvat 1 levensloopbestendige vrijstaande woning, 9 eengezinswoningen, 2 vrijstaand geschakelde woningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen. Een aantal woningen zijn voorzien van parkeergelegenheid op eigen terrein. Voor de overige woningen zijn parkeerplaatsen voorzien voor de deur en in het openbaar gebied.

De architectuur van de woningen is landelijk in een modern jasje. Door bij een groot aantal woningen het metselwerk te combineren met houten delen sluit het ontwerp mooi aan bij de natuurlijke omgeving. Hiermee wordt Hof Lindebeek een bijzonder plan, waar toekomst en historie elkaar ontmoeten, en wonen en ontspanning hand in hand gaan.