Legenda


In optie

Verkocht


Fase 1 | Bouwnummers 1 t/m 14
Woongroep | Bouwnummers 15 t/m 38

Klik op een bouwnummer voor meer informatie.


Download situatietekening
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Hof Lindebeek

Hof Lindebeek is een bijzonder nieuw plan met een rijke geschiedenis. Het plan is gelegen op een rustige, mooie locatie, op de hoek van de Lindelaan en de Kloosterstraat in het Brabantse dorp Stevensbeek.

Op deze plek ligt de oorsprong van Stevensbeek. Aan het begin van de vorige eeuw werd op de ontgonnen heidevelden modelboerderij Lactaria gesticht. Het onwillige Peelland werd door boeren en bosbouwers geploegd en gesmeed tot een stuk land met een ingetogen schoonheid die nog steeds zichtbaar is. Later is deze modelboerderij met veel liefde omgebouwd tot klooster. In de jaren ‘90 werden de panden op het landgoed in gebruik genomen als groepsaccomodatie ‘Stevenshof’.

Nu, meer dan een eeuw na de oorspronkelijke bouw, krijgen de gebouwen die inmiddels de status van rijksmonument hebben en de omliggende gronden een nieuwe bestemming. Met respect voor de rijke historie en de waardevolle natuurlijke omgeving worden de bestaande panden gerenoveerd en de omliggende gronden ontwikkeld voor woningbouw. Er zal een brede mix aan woningen worden gerealiseerd.

Na de eerste fase van Hof Lindebeek, met daarin 14 nieuwbouwwoningen, zijn voor Woongemeenschap Binnentuin Hof Lindebeek in totaal 24 woningen gerealiseerd. De 12 rijwoningen, 6 levensloopbestendige benedenwoningen en 6 bovenwoningen in deze vervolgfase zijn verdeeld over drie woongebouwen, die samen met het monumentale hoofdgebouw een carré vormen.

De beneden- en bovenwoningen zijn gelegen op de hoeken van de gebouwen en bestemd voor de verhuur. Uitgezonderd de benedenwoning met bouwnummer 15, deze woning is bestemd voor gemeenschappelijk gebruik. Daar tussen liggen de 12 rijwoningen, die te koop worden aangeboden. De rij- en de benedenwoningen zijn allen voorzien van een praktische tuinberging. De bewoners van de bovenwoningen kunnen gebruik maken van de gezamenlijke berging.

De architectuur van de woningen is landelijk en karakteristiek. Met de houten gevels en keramische leipannen in sobere kleuren, sluit het ontwerp mooi aan bij het monument en de natuurlijke omgeving.

Hof Lindebeek, een bijzonder plan, waar toekomst en historie elkaar ontmoeten, en wonen en ontspanning hand in hand gaan.