Wonen in Stevensbeek

Stevensbeek, een vriendelijk dorp met een gezellige, compacte dorpskern, monumentale panden en prachtige boerderijen, omgeven door water en groen. Het dorp is gelegen in de streek Land van Cuijk. Stevensbeek behoort tot de gemeente Sint Anthonis en is genoemd naar de destijds Sambeekse burgemeester Piet Stevens.

Stevensbeek is een dorp met een compacte dorpskern rond de kruising Stevensbeekseweg/Kloosterstraat/Lactariaweg en Lindelaan en heeft circa 700 inwoners. Het dorp is ontstaan in 1934. Het is allemaal begonnen met het bouwen van de grote model-ontginningsboerderij Lactaria, midden op de Sambeekse hei. In 1933 kocht de toenmalige gemeente Sambeek het hele complex op om er een nieuw dorp te stichten. De boerderij werd omgebouwd tot klooster. In korte tijd werden er boerderijen, woningen en een kerk gerealiseerd waardoor er in slechts een jaar tijd een heus dorp ontstond met alles erop en eraan.
In Stevensbeek zijn diverse voorzieningen. Zo vind je er een basisschool, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Ook voor voortgezet onderwijs kun je in Stevensbeek terecht. Jeugd vanuit de wijde omgeving fietst naar Metameer, een school voor vmbo, havo en atheneum. En voor voortgezet speciaal onderwijs is er VSO De Korenaer. Voor de dagelijkse boodschappen fiets of rijd je even naar het nabij gelegen Sint Anthonis. Het dichtsbijzijnde treinstation en ziekenhuis vind je op circa 10 autominuten afstand in Boxmeer.

Op het gebied van sport en ontspanning kun je onder andere terecht bij de Stevensbeekse sportvereniging SVS waar je lekker een partijtje kunt voetballen, volleyballen of schaatsen/skeeleren. Of sluit je aan bij bijvoorbeeld de carnavalsvereniging, de heemkundekring of de jeugdbeweging. Aan de Radioweg ligt een evenemententerrein waar regelmatig grote sportevenementen worden gehouden.

De omgeving van Stevensbeek nodigt uit voor een flinke fietstocht of een lekkere wandeling. Ten noordoosten van de dorpskern ligt het recreatiegebied de Radioplassen en het Radiobos. Door de verscheidenheid aan bosjes, weiden, strandjes, plassen en een gevarieerde wandelpadenstructuur ervaar je een unieke landschapsbeleving. Ontdek het prachtige dorp en de omgeving!

PROJECT
LOCATIE